![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydzielone z: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=803748 - DeyV
------------------------ nie mam jak zainstalowac, na płycie mam live bez żadnego serwera nic, a jak chce cos instalowac typu serwer etc to chce już zainstalowanego systemu PS. nie ma co juz kombinowac, pozostawię starą wersję co wysłałem juz jakis czas temu z tą moją funkcją, która w językach kompilowanych na pewno działałaby szybciej, ale php jest interpretowany i tutaj z tym jest różnie :/ Już jest północ to można pisać o zadaniach ![]() Ten post edytował DeyV 4.11.2010, 08:55:00 -------------------- :]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przyznam, że nie testowałem strlen vs while na długich ciągach znaków. Maksymalna długość to była ok. 30 znaków. Możliwe więc, że jest jak piszesz i wydajność while jest wprost proporcjonalna co długości ciągu, podczas gdy wydajność strlen jest bardziej stabilna. Gdzieś wyczytałem, że strlen po drodze dokonuje kilku dodatkowych operacji (m.in. zamienia znaki na małe) wobec czego szukałem alternatywnego rozwiązania.
Generalnie mój kod miał wiele odmian ![]() 1. Zakończenie dekodowania ciągu w momencie zebrania wszystkich parametrów, czyli dla np. K3W3A3Z3XXXXXXXXXXXXXXXXXXX kończymy w momencie dotarcia do pierwszego X. 2. Osobne generowanie prostokątów dla min = max. Zobaczymy jak to będzie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:09 |