![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, jak widać to mój pierwszy post na tym forum, od razu przejdę do rzeczy.
Chciałbym mieć możliwość restartu mojego routera jak w temacie, za pomocą wywołania skryptu PHP. Jako że przeszukałem Internet, wiem że jest mnóstwo rozwiązań, począwszy od skryptów bat, vbs, po użycie innych języków, w tym CURLa. Skoro temat już rozwiązano to czemu piszę? Problem w tym, że do użycia tego skryptu nie mogę użyć komputera a ... telewizora. Mam samsunga Le40C650 z funkcją Internet@TV. Dzięki niemu mogę oglądać mnóstwo materiałów z netu, w tym np. z Megavideo, który jak wiadomo ma limity, do ominięcia po zmianie IP. Z poziomu TV mogę uruchomić skrypt php, kieruję więc do szanownych forumowiczów pytanie, czy wogóle jest możliwe automatyczne zalogowanie do routera i jego restart lub lepiej restart samego połączenia. Dodam że logowanie do tego modemu jest zrealizowane poprzez HTTP Basic Authorization. Dzięki za wszelkie sugestie! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem taki skrypt, posiłkując się znalezionymi informacjami:
Niestety nie działa, czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na właściwe tory? Jakich nagłówków mi brakuje? Cały czas otrzymuję "Protected Object This object on the RomPager server is protected" zamiast strony, co znaczy że autoryzacja nie dochodzi do skutku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:11 |