![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2003 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przeprowadzić w najbliższym czasie lekcje php w moim gimnazjum. Jak myślicie od czego zacząć - muszę ułożyć plan nauki i przedstawić go mojejmu nauczycielowi... :?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Maly Ot sie wytworzyl ale chcialbym cos powiedziec wypowiadajacym sie tu EXPERTA od programowania. Jesli chodzi o uczacych informatykow to mam do nich wielki szacunek. Uczyli sie oni w czasach kiedy nie bylo internetu a programy pisalo sie na kartach perforowanych. Po ich wprowadzeniu do kompa ODRA blad zostawal zwracany niezadko i po trzech dniach. Mimo wszystko potrafili na tym zalosnym sprzecie stworzyc programy o wiele bardziej zaawansowane niz system newsow. Co to to jest system newsow (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) W porywach trzy tabele i samo select insert i print. Potrafi to napisac kazdy guwniarz a dla programisty to jest poprostu godzinka roboty. "Stazy" informatycy moze i gubia sie w nowoczesnych technologiach internetowych ale tylko dlatego ze maja dom, rodzine, prace i tak naprawde dla nich potrzeba ciaglego rozwiijania wiedzy zanikla. Ci ludzie juz sie w zyciu naklepali w klawiatury i teraz maja spokojna prace gdzie z palcem w d** moga omowic caly program. Tez mialem nauczyciela ktory gubil sie w napisanych prze niektorych ucznow programach ale jakos nie mialem mu za zle poniewaz kazdy sie gubi w troche wiekszym czyims programie. A jak koles pokazal nam co robil w mlodosci to szczena mi opadla. Nie chce sie rozpisywac ale system ewsow w porownaniu z prawdziwym programem to NIC.
Narazie rozwijacie sie uczycie, ale kiedys pojawi sie szczyl ktory prosto w oczy powie wam - "spadaj dziadku". Jestem ciekaw jakto wtedy odbierzecie. Dla mnie jest to wyraz braku szacunku. Tak naprawde smiesza mnie ludzie ktorzy cos tam napisali i twierdza ze umia (blad zamierzony) wszystko. Bo tak naprawde nie wiedza nic. Taki stary informatyk wiedza teoretyczna znacznie przewyzsza takiego gamonia a pamietajmy ze nauczenie sie nowego jezyka gdy ma sie duza wiedze teoretyczna z dziedziny programowania to tak zwany pikus. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:07 |