![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie chciałbym prosić o pomoc, otóż nie mogę wymyślić w jaki sposób porównać godziny. Chodzi mi o to że skrypt będzie zwrazał "prawdę" np. w przedziale od 20:00-1:00, a potem fałsz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Napisałem sobie taką funkcję:
Skrypt porównuje aktualną godzinę z godzinami w zmiennych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W tym przypadku jeśli godzina aktualna jest >= godzinie startowej i <= godzinie końcowej skrypt się wykonuje 'TAK' w przeciwnym razie 'NIE'... I teraz moje pytanie jak zrobić to, gdyż jeśli w zmiennej podstawię godzinę 1:00 no to skrypt już nie działa prawidłowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może jakaś sugestia/podpowiedź. Oczywiście format godziny nie musi być 24h równie dobrze może być 12h, byleby to działało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdro... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak najlepiej regularnie, ale jeśli masz pomysł na rozwiązanie tego np. z dniami tygodnia to oki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
No tak (int) date('H'); tylko że to mi zwraca liczbę np. 20 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dla godziny 20 i po porównaniu z godziną 1 i tak nie działa :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:10 |