Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wyłudzanie haseł - Allegro
thomson89

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Dziś otrzymałem dziwnego maila - na pierwszy rzut oka (rzut okiem na temat) od Allegro. Czytając maila nieźle się uśmiałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Przechodząc na stronę logowania, już chciałem się logować, ale - co to za adres? Po głębszej analizie, okazało się że to nawet certyfikatu SSL nie ma. Ale na pierwszy rzut oka...

Pytanie: czy wy też dostaliście takie wiadomości? Jak można walczyć z takimi stronami (jeżeli by mi tak zrobili, np.)?

Kod
Odebrano pytanie o allegro przedmiotu nr 200397524

Szanowni Państwo!,

allegro członek yatsy999, w lewo do Ciebie wiadomości dotyczące przedmiotu nr 200397524

[url="http://www.dreamnetworkz.com/wp-content/upgrade/enter_login.php"]Zobacz wątku sporu odpowiedzieć.[/url]

Pozdrawiam.

UWAGA! Powyższy link prowadzi do fałszywej strony logowania na portal Allegro.pl - pod żadnym pozorem nie należy wpisywać tam swoich danych do konta w Allegro.pl.

Stronę oczywiście zgłosiłem do Allegro (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
phpion

Grupa: Moderatorzy

Bez urazy, ale już na początku czytania tego maila powinieneś zaskoczyć "hola, coś tu jest nie tak". Czy nie zdziwiła Cię łamana polszczyzna? Przecież to wygląda jak przepuszczenie tekstu przez jakiś translator. Poza tym: zanim klikam patrzę na pasek statusu dokąd prowadzi dany link.

PS: ja takiej wiadomości nie dostałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 00:10