![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Może mi ktoś podać metody przed kradzieżą streamu z serwera ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze autorowi chodzi o to, aby ktos nie osadzal na swojej stronie filmikow, ktore pochodza z jego strony.
To jest mozliwe, bo taka funkcje ma YT, ale jak to jest zrobione - tego nie wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. PS. A czasami w .htaccess sie nie da tego zrobic? Poczytaj o hotlinkowaniu i zabezpieczeniach przed tym w htacces i mozliwe ze to wystarczy, bo w osadzanym filmiku podaje sie adres do pliku, ktory ma byc odtwarzany, a wiec anty-hotlink powinien sobie z tym poradnic, tak jak z obrazkami - ew. potrzebna bedzie drobna korekta. Skorzystaj z tego generatora -> http://www.htaccesstools.com/hotlink-protection/ I na samym dole dodaj rozszerzenia filmikow, np. avi, flv, swf, mpeg, mpg, itp. Moze to wystarczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kaźmirz 1.11.2010, 19:20:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. Tworzenie własnego odtwarzacza? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdy pobierasz zdjęcie, może je pobrać przeglądarka, możesz sam je pobrać, może pobrać jakiś program - niezależnie zawsze będzie to pobranie ów zdjęcia. Tak samo jest z filmami. ^ Wrzuta próbowała - na marne, kilka dni minęło i złamali ich zabezpieczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzenie własnego odtwarzacza? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdy pobierasz zdjęcie, może je pobrać przeglądarka, możesz sam je pobrać, może pobrać jakiś program - niezależnie zawsze będzie to pobranie ów zdjęcia. Tak samo jest z filmami. ^ Wrzuta próbowała - na marne, kilka dni minęło i złamali ich zabezpieczenia. No ale YT jakos to robi i dziala dobrze, bo to jest jeden ze sposobow na ochrone wlasnego video. A sposob z htaccess? Wydaje mi sie realny i dobry. PS. "Kradziez streamu" ja rozumiem jako hotlinkowanie, a nie pojedyncze sciagniecie obrazka i filmu. Jesli ktos sciagnie od niego ten film avi raz i pozniej sobie bedzie odtwarzal na swojej stronie juz z sciagnietego pliku, to temu nie zaradzisz, ale nie jest to tez taki duzy problem (bo tracisz tylko raz), gorzej jak ktos ci poprostu osadzi twoj film, z twojego zrodla na swojej stronie i kazde odtwarzanie tego filmu bedzie zjadalo twoj transfer - to jest glowny problem i o to chyba chodzilo autorowi, wiec sposob z htaccessem, jest na tyle dobry, ze zaoszczedzi mu mnostwo transferu. Ten post edytował kaźmirz 2.11.2010, 20:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Daj link do filmu, którego nie można pobrać, bo aż mi się nie chce wierzyć, że nie da się ściągnąć. Czytajcie ludzie ze zroumieniem - pisze wyraznie ze maja zabezpieczenie przed tym, aby nie mozna bylo osadzic (a nie sciagnac), filmu na innej stronie niz YT. Tak samo moja rada z htaccess dotyczy osadzania a nie pojedynczego sciagniecia filmu. Radze przeczytac raz jeszcze, to co napisalem. @Down A co da Captcha? Raz wpiszesz poprawnie, a pozniej ze zrodla wytniesz kod osadzajacy dane video, skopiujesz na swojej stronie i zjadasz komus transfer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kaźmirz 2.11.2010, 20:57:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytajcie ludzie ze zroumieniem - pisze wyraznie ze maja zabezpieczenie przed tym, aby nie mozna bylo osadzic (a nie sciagnac), filmu na innej stronie niz YT. Tak samo moja rada z htaccess dotyczy osadzania a nie pojedynczego sciagniecia filmu. Radze przeczytac raz jeszcze, to co napisalem. przecież megavideo ma identycznie, generują link do video, który działa tylko dla DANEGO ip, więc jak skopiujesz go na sztywno to fail (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:15 |