![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Może mi ktoś podać metody przed kradzieżą streamu z serwera ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze autorowi chodzi o to, aby ktos nie osadzal na swojej stronie filmikow, ktore pochodza z jego strony.
To jest mozliwe, bo taka funkcje ma YT, ale jak to jest zrobione - tego nie wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. PS. A czasami w .htaccess sie nie da tego zrobic? Poczytaj o hotlinkowaniu i zabezpieczeniach przed tym w htacces i mozliwe ze to wystarczy, bo w osadzanym filmiku podaje sie adres do pliku, ktory ma byc odtwarzany, a wiec anty-hotlink powinien sobie z tym poradnic, tak jak z obrazkami - ew. potrzebna bedzie drobna korekta. Skorzystaj z tego generatora -> http://www.htaccesstools.com/hotlink-protection/ I na samym dole dodaj rozszerzenia filmikow, np. avi, flv, swf, mpeg, mpg, itp. Moze to wystarczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kaźmirz 1.11.2010, 19:20:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. Tworzenie własnego odtwarzacza? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdy pobierasz zdjęcie, może je pobrać przeglądarka, możesz sam je pobrać, może pobrać jakiś program - niezależnie zawsze będzie to pobranie ów zdjęcia. Tak samo jest z filmami. ^ Wrzuta próbowała - na marne, kilka dni minęło i złamali ich zabezpieczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzenie własnego odtwarzacza? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdy pobierasz zdjęcie, może je pobrać przeglądarka, możesz sam je pobrać, może pobrać jakiś program - niezależnie zawsze będzie to pobranie ów zdjęcia. Tak samo jest z filmami. ^ Wrzuta próbowała - na marne, kilka dni minęło i złamali ich zabezpieczenia. No ale YT jakos to robi i dziala dobrze, bo to jest jeden ze sposobow na ochrone wlasnego video. A sposob z htaccess? Wydaje mi sie realny i dobry. PS. "Kradziez streamu" ja rozumiem jako hotlinkowanie, a nie pojedyncze sciagniecie obrazka i filmu. Jesli ktos sciagnie od niego ten film avi raz i pozniej sobie bedzie odtwarzal na swojej stronie juz z sciagnietego pliku, to temu nie zaradzisz, ale nie jest to tez taki duzy problem (bo tracisz tylko raz), gorzej jak ktos ci poprostu osadzi twoj film, z twojego zrodla na swojej stronie i kazde odtwarzanie tego filmu bedzie zjadalo twoj transfer - to jest glowny problem i o to chyba chodzilo autorowi, wiec sposob z htaccessem, jest na tyle dobry, ze zaoszczedzi mu mnostwo transferu. Ten post edytował kaźmirz 2.11.2010, 20:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Daj link do filmu, którego nie można pobrać, bo aż mi się nie chce wierzyć, że nie da się ściągnąć. Czytajcie ludzie ze zroumieniem - pisze wyraznie ze maja zabezpieczenie przed tym, aby nie mozna bylo osadzic (a nie sciagnac), filmu na innej stronie niz YT. Tak samo moja rada z htaccess dotyczy osadzania a nie pojedynczego sciagniecia filmu. Radze przeczytac raz jeszcze, to co napisalem. @Down A co da Captcha? Raz wpiszesz poprawnie, a pozniej ze zrodla wytniesz kod osadzajacy dane video, skopiujesz na swojej stronie i zjadasz komus transfer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kaźmirz 2.11.2010, 20:57:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:45 |