Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL] Łączenie podobnych zapytań sql
Blackall

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mój problem polega na tym, że mam do wykonania ogromną ilość (kilkadziesiąt, kilka setek i tak w kółko dla kolejnych danych) zapytań sql, które niewiele się od siebie różnią.
Póki co wykonuje je wlaśnie w pętli, jednak każdorazowe łączenie się z bazą powoduje spore obciążenie.. Nie da się ich jakoś połączyć? Goglowałem na prawde sporo ale nie potrafie nic znalezc, a dałbym sobie głowe uciąć, że słyszałem o tego typu optymalizacji..
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Blackall

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

generalnie pobieram curlem stronę, na której wyszukuje informacji które mnie interesują. Takich informacji jest tam sporo, generalnie są to ceny wyciągane z kalendarza, czyli plus minus 300 wartości (bo kalendarz jest na rok).

Teraz chce dla każdego dnia dodać ceny do bazy.

A takich stron mam do przetworzenia ok 400 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

edit: udało sie w koncu znalezc dobre rozwiazanie.

Kod
INSERT INTO tabela (sta, sto)
SELECT 'aaa', 'bbb'
UNION ALL
SELECT 'aaa', 'ccc'
UNION ALL
SELECT 'aaa', 'dcc'

itd
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

ok, można to również zrobić przez insert into table (a,b,c) values ( ... ), (...), itd

teraz ciekawsze pytanie - jak poradzić sobie z updatem? Bo tu niestety ani nie działa sposób podobny do tego co napisałem wyżej, ani union all. Google też nie mówią nic.. :/

Ten post edytował Blackall 2.11.2010, 12:34:02
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:29