![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Może mi ktoś podać metody przed kradzieżą streamu z serwera ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze autorowi chodzi o to, aby ktos nie osadzal na swojej stronie filmikow, ktore pochodza z jego strony.
To jest mozliwe, bo taka funkcje ma YT, ale jak to jest zrobione - tego nie wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. PS. A czasami w .htaccess sie nie da tego zrobic? Poczytaj o hotlinkowaniu i zabezpieczeniach przed tym w htacces i mozliwe ze to wystarczy, bo w osadzanym filmiku podaje sie adres do pliku, ktory ma byc odtwarzany, a wiec anty-hotlink powinien sobie z tym poradnic, tak jak z obrazkami - ew. potrzebna bedzie drobna korekta. Skorzystaj z tego generatora -> http://www.htaccesstools.com/hotlink-protection/ I na samym dole dodaj rozszerzenia filmikow, np. avi, flv, swf, mpeg, mpg, itp. Moze to wystarczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kaźmirz 1.11.2010, 19:20:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w odtwarzaczu jest jakis kod, ktory sprawdza domene, na ktorej jest osadzony, ale wtedy trzeba by bylo zrobic swoj odtawrzacz. Tworzenie własnego odtwarzacza? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdy pobierasz zdjęcie, może je pobrać przeglądarka, możesz sam je pobrać, może pobrać jakiś program - niezależnie zawsze będzie to pobranie ów zdjęcia. Tak samo jest z filmami. ^ Wrzuta próbowała - na marne, kilka dni minęło i złamali ich zabezpieczenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:49 |