![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, mam tabelę prefix gdzie jest unikalny numer id pod nazwą prefixid i mam tabelę phrase z której chcę wyciągnąć dane zawarte w polu text, ale tylko z tych rekordów których wartość varname to prefix_ID Z TABELI PREFIX_title_rich po czym chcę żeby mi się to wyświetliło w forme
id - text Próbowałem coś takiego ale to coś mi nie chce zadziałać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha, czyli Ty chcesz tylko jakąś tam funkcje sobie dorobić, no dobrze to chyba jedyne wyjście to kombinować tak jak próbowałeś na początku, więc patrząc na Twój przykład:
1. żeby wstawić zmienną prefixid do drugiego zapytania najpierw trzeba ją pobrać funkcją mysql_fetch_array() czyli w linijkach 3-4 powinno być 2. po mysql_query() daj or die(mysql_error()) czyli mysql_query() or die(mysql_error()), żeby sprawdzić czy nie wywala błędów bo już widzę że w drugim zapytaniu jest nie potrzebny ; na końcu 3. nie potrzebne są 2 pętle , pierwszym zapytaniem pobierasz prefix, wstawiasz do drugiego zapytania i potem wynik odbierasz już jedną pętlą Cytat Mógłbyć napisąć mi dokładniej jak to wyciągnąć? bo tej qwerendy co wstawiłeś nie ogarniam sory, ale to żadna wymówka:P chcesz mieć jakieś funkcje to trzeba usiąść i to zrobić, na forum łatwo uzyskasz pomoc ale zawsze wymagany jest wkład własny
Ten post edytował tehaha 30.10.2010, 10:44:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:12 |