![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chcialem sie zapytac czy zend fw/symfony/kohana lub jakis inny fw posiadaja klase do generowania formularzy z information shcema z mysql?
Nie chodzi mi o "helpery" z gotowymi funkcjami do generowania input'ow itp...tylko cos takiego:
I chcialbym miec juz gotowy formularz do np edycji danych. Wiem ze cos takiego istnieje ale teraz nie potrafie znalesc... Ten post edytował marcio 27.10.2010, 18:27:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To jest kwiesta 2 linijek kodu zeby dodac opcje czy maja automatycznie byc tabelki czy tylko czysty form i pozniej samemu sie ostyluje..
CHodzi mi ogolnie o idee dzialania i jak rozwiazac ten problem o ktory pytalem... Dobranoc tak ogolnie ;** Cytat Pokaż kod z przykładu tzn?w linku z cpaste jest wszystko... jakis pomysl?bo ja mam jakas idee ale wydaje mi sie ze mozna zrobic to lepiej... ok form builider prawie gotowy dzis mialem troche czasu i jakos wyszedl, dzis jeszcze dokoncze. To teraz przejdzmy do nastepnego problemu... Po pierwsze chcialem zapytac na jakies zasadzie admin generator generuje dane z usuwaniem,edycja i dodawaniem? Po drugie, widzialem ze niektore form builider'y maja juz walidacje w nie wbudowane, nie ktore korzystaja z niezaleznego lib'a. Wbudowany walidator wedlug mnie ma ten plus ze znajac juz typ i nazwe kolumny z bazy(ktory jest pobierany automatycznie) mozna ustawic ze np pole email oprocz tego ze ma miec input typy text to mozna mu ustawic reguly do walidacji typu: Cos w tym stylu potem wystarczyloby tylko obsluzyc wcisniecie submit'a i tyle walidacja dzialalaby automatycznie... Co wy na to? btw: idee jak ma dzialas taki prosty admin generator juz mam ale chce uslyszec idee innych jesli ktos taka posiada.. Ten post edytował marcio 30.10.2010, 00:10:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:49 |