![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym poznać waszą opinię na temat superklas. Ponieważ ostatnio babrałem się w IPB zauważyłem, że wykorzystuje on taką klasę gdzie można było znaleźć praktycznie wszystko. Stąd moje pytanie [czysto retoryczne]- czy warto pakować się w superklasy? ps. dla jasności dodam, że chciałbym wykorzystać takową klasę przy tworzeniu panelu admina [coś na wzór grida] Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I właśnie tu pojawia się sprzeczność [czas pisania skryptu] <-> [jakość napisanego skryptu]. W mojej sytuacji gdzie codziennie mam na głowie ~5 aplikacji nad którymi pracuję nie mogę sobie pozwolić na choćby minimalne opóźnienia. Dlatego pyta czego mam się ustrzegać a na co zwrócić szczególną uwagę podczas pisania takiej klasy.
Myślę, że faktycznie nie ma co pakować się w cookie, sessje i bazy danych ale obsługę plików sobie zostawię ![]() Tak się zastanawiam- skoro superklasy do wszystkiego są złe to połowa znanych mi skryptów również jest zła choćby wcześniej przywołany IPB. Tak oftopem znacie jakieś dobre rozwiązanie na podczepienie pluginów tylko i wyłącznie dla takiej superklasy? Czytałem wszystkie[a przynajmniej większość] tematy na ten temat ale nie widzę zastosowania podanych przykładów w mojej aplikacji. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 23:15 |