![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym poznać waszą opinię na temat superklas. Ponieważ ostatnio babrałem się w IPB zauważyłem, że wykorzystuje on taką klasę gdzie można było znaleźć praktycznie wszystko. Stąd moje pytanie [czysto retoryczne]- czy warto pakować się w superklasy? ps. dla jasności dodam, że chciałbym wykorzystać takową klasę przy tworzeniu panelu admina [coś na wzór grida] Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest kombinowanie- pisząc kilka projektów na raz nie mam czasu na przepisywanie w kółko tego samego. Tym bardziej na szukanie danej metody w stosie plików. Ot przykład z katalogiem
do tego dodać file_exists + usunięcie plików i jednym wywołaniem usuwam katalog nie martwiąc się czy istnieje lub czy jest pusty. Takl więc niezawodność w połączeniu z oszczędnością czasu to chyba dobre rozwiązanie. Jasne normalnie robię to rozpisując wszystko na poszczególne klasy ale nazbierało mi się tego tyle, że właśnie teraz 'gubię się we własnym kodzie' szukając jednej metody przez kilka minut. Tak mam wszystko na wyciągnięcie ręki Ten post edytował CuteOne 21.10.2010, 20:32:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:12 |