Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> 501 Method Not Implemented
kielek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam dziwny problem, chyba jeden z dziwniejszych z jakimi się spotkałem...
Dodając wartość do bazy danych przez najzwyklejszy w świecie formularz na swojej stronie wszystko się wysypuje. Dzieje się to tylko w momencie gdy w polu podaje:
"jasność cd/m2"

Problem sprawia właśnie "cd/", serwer widząc coś takiego próbuje przejść chyba do innego katalogu, ale po pierwsze nie wiem czemu wyskakuje, że jest brak jakiejś metody, a po drugie nie wiem czemu to w ogóle wyskakuje.
Dane odbierane z posta są filtrowane przez funkcje htmlspecialchars() oraz addslashes()

Proszę o pomysły jak się z tym uporać.
Dzięki i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kielek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Formularz to też nic specjalnego...
Spróbuje skontaktować się z kimś z hostingu, może to coś od nich.

1. <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
  2. <div class="sub_content">
  3.  
  4. <table style="width: 100%;">
  5.  
  6. <tr><td class="left_td">Nazwa:</td><td class="right_content"><input type="text" name="name" class="title_input" /></td></tr>
  7. <tr><td class="left_td">Pozycja:</td><td class="right_content"><input type="text" name="position" /></td></tr>
  8. <tr><td class="left_td">Kategoria:</td><td class="right_content"><select name="id_group" class="title_input">
  9. {foreach from=$categories item=item}
  10. <option value="{$item.id_group}">{$item.name}</option>
  11. {/foreach}
  12. </select></td></tr>
  13. <tr><td class="left_td">Właściwości:</td><td class="right_content"><input type="text" name="properties" class="title_input" /></td></tr>
  14. <tr><td class="left_td" colspan="2">Zdefiniowane właściwości muszą być oddzielone średnikiem ( ; )</td></tr>
  15. </table><br /><br />
  16. <br /><input type="submit" name="send" value="Zapisz" class="button" style="width: 100%;" />
  17.  
  18. </div>
  19. </form>

Edit...
Serwer testowy stoi na az.pl, sprawdzałem teraz ten sam skrypt na innym serwerze i działa bez zarzutu, nie wysypuje się po wpisaniu "cd/" czyli jest to wina az...

Ten post edytował kielek 19.10.2010, 08:28:06
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:44