![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Proszę o pomoc w dość pilnej sprawie. Mam div'a i ładuję do niego zawartość skryptem java o wdzięcznej nazwie Ezjax (czyli Ajax oparty na jQuery). ( http://www.milaju.com/post/simple-ajax-con...nger-with-ezjax ) Wszystkie linki wewnątrz załadowanej zawartości, jeśli przypisze się do nich klasę "ezjax" lub ustawi odpowiednią opcję, ładują zawartość wewnątrz okna Ajax'owego. Mam jednak ogromny problem z linkami przypisanymi do tagu <area>, a bardzo ich potrzebuję :/ Po kliknięciu ich, nowa zawartość ładuje się w głównym oknie przeglądarki... Nie jestem znawcą JavaScript'u, ani jQuery, więc sam nie jestem w stanie odpowiednio zmodyfikować skryptu. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak wygląda kod pliku jquery.ezjax.js
A tak krótki fragment w sekcji <head> pliku strony:
Dodam, że pozmianie paramteru 'bind' (we fragmencie kodu z sekcji <head> strony) na 'area', link również nie działa poprawnie. --- Po testach sprawa wygląda tak - w normalnych warunkach wszystko działa sprawnie (na testowym demo), jednak w stronie, którą robię do tagów <map><area> przypisany jest skrypt JavaScript, który dodaje efekt podświetlenia po najechaniu myszą, a w praktyce tworzy element <canvas> nad całym obrazkiem, dlatego kliknięcie <area> nie działa tak, jak powinno normalnie. Wszystkie skrypty tworzące efekt podświetlenia elementów <area> działają podobnie, więc tego nie obejdę. Mogę jednak spróbować zmienić powyższy kod jquery.ezjax.js tak, aby każdy link w div'ie Ajaxa ładowany był wewnątrz tego div'a. I teraz o to właśnie proszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki! Ten post edytował mike.jay 17.10.2010, 20:23:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:06 |