![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pytanie dotyczące zabezpieczenia przed ujawnieniem osobom zarejestrowanym na stronie niektórych treści, do których dostęp ma tylko admin. Jaka metoda jest bezpieczna?
W tej chwili zrobiłem to tak, że wszystkim użytkownikom, których login to "admin", pokazywane są opcje, których nie mogą ujrzeć 'uczniowie'. Jest to kwestia ingerencji w oceny, a więc bardzo ważna. Czy jest to bezpieczne? Co proponujecie? Na ten temat nie mam zielonego pojęcia, bo nigdy nie postawiłem żadnej aktywnej strony na serwerze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to kwestia ingerencji w oceny, a więc bardzo ważna. Czy jest to bezpieczne? Co proponujecie? Na ten temat nie mam zielonego pojęcia, bo nigdy nie postawiłem żadnej aktywnej strony na serwerze. Coś ostatnio modne te elektroniczne dzienniki ... z tym, że wg mnie jeśli nie masz pojęcia to nie powinieneś się brać za tak strategiczną kwestię. A co do zabezpieczenia samego - sesje są bdb ale zamiast sprawdzać login nadaj użytkownikom id czy nazwe grupy - wtedy przypisujesz wszytkich nauczycieli pod grupe o id=0 a uczniów pod grupe id=1 a nastepnie sprawdzasz przy próbie edycji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:36 |