![]() |
![]() |
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam problem jak zrobić coś takiego:
Strona główna wygląda w ten sposób: góra.php lewo.php środek.php stopka.php Wszystko jest includowane, problem mój polega na tym, że jak wczytuje w środek.php np. stronę info.html to chciałbym, żeby zmieniała mi się zawartość lewo.php. To znaczy, że w pliku lewo.php chciałbym includować kilka innych plików w zależności od tego jaką podstronę wybiorę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to znajdz blad;p moze jakas literowka.
Ogolnie, to musisz miec gdzies zapisane jakie lewo, do jakiej podstrony. Np. w pliku(jak podal bastard13 - w tablicy, lub w bazie danych. nie wiem jak wczytujesz podstrony, co masz w adresie, ale np. tak: twojastrona.pl/?site=info lewo.php: if($_GET['site'] == 'info') { include('menu/info1.php); include('menu/info2.php); } elseif($_GET['site'] == 'kontakt') { include('menu/kontakt.php); } srodek.php: if($_GET['site'] == 'info') { include('srodki/info.php); } elseif($_GET['site'] == 'kontakt') { include('srodki/kontakt.php); } to najprostrzy sposob Jak uda Ci sie to zrobic, to sprobuj sobie to udoskonalic i zarzadac tym z bazy danych EDIT: w moim skrypcie sa literowki - jak masz programistyczny edytor tekstu, to od razu zobaczysz gdzie Ten post edytował Kamil Pietrzak 15.10.2010, 18:58:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:35 |