Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][html] wymuszenie na przeglądarce pobierania zamiast otwierania pliku, jak wymusić na przeglądarce pobieranie zamiast otwierania pliku
mpps

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
czy istnieje sposób na wymuszenie na przeglądarce(kach) (Opera, FF, IE) pobrania pliku, zamiast jego otwierania?
Np.: Jest sobie plik: 'http://strona.pl/plik.txt', który każda przeglądarka otworzy bez żadnego problemu.
Jak ją zmusić, aby pokazała okno pobierania swojego wbudowanego downloadera zamiast otwierania tego pliku?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
i nie miałem pojęcia, że 'headerem' można wymusić takie zdarzenie
I masz do tego prawo. Podano ci frazę wyszukiwania, która nie zawierała słowa header i notabene zawierała się w Twoim tytule

Cytat
Nie rozumiem Twoich cytatów:
"Po co te sarkastyczne teksty z Twojej strony?"
Poniżej:
". Od tego jest forum"
TO forum jest od pisania sarkastycznych tekstów, czy po prostu znowu 'połączyły Ci się' posty od różnych użytkowników? Ponownie zrobiłeś to z premedytacją?
Kolejność przypadkowa. Pogrubiłem cytaty, które głównie miały ze sobą związek.

Cytat
, a moim zdaniem Ty nie jesteś obiektywny.
Czemu? To ze Daiquiri dała mi kopertę z 1000zł może powodować, że jestem nie obiektywny? Bez przesady.... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A już poważniej: obie strony w tym sporze są mi znane na podobnym poziomie, czyli na żadnym. Pisząc posta nie kierowałem się więc żadnymi osobistymi pobudkami a oceną zaistniałej sytuacji, która po Twoim poście nadal jest taka sama. Forum nie służy do udzielenia odpowiedzi na pytanie, które pojawiło się na forum wiele razy. To że dane pytanie pojawi się kolejny milion razy (jak ty sugerowałes) też nie znaczy ze mozesz je sobie od tak zadać bo i tak zadadzą je jeszcze nie raz. Mamy wyszukiwarke, na fraze z twojego tytułu znalazła szybko odopowiedź, więc się nie denerwuj jak ci na to zwracają uwagę
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 01:29