![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 2 Dołączył: 28.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , właśnie napisałem prosty kod do rozwijanej list a teraz chcę aby po wybraniu ale nie klikająć na przycisk submit wybrać drugą rozwijaną listę zależną od pierwszej np.
Region ŚLĄSK - Katowice ,Bielsko-Biała itd. MAŁOPOLSKA -Kraków itd.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinuj z tym Ajaxem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ten ajax działa tak że przeładowuje w tle plik do którego ścieżka jest podana i umieszcza go w podanym przez nas np. div-ie. Ja go zastosowałem tak że przeładowuje mi on zapytanie do bazy danych dzięki czemu ładuje mi nowe dane bez przeładowania stronki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Od razu mówię że skrypt nie jest mój znalazłem go kiedyś i stosuje do własnych potrzeb (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod if (window.XMLHttpRequest) { ObiektXMLHttp = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { ObiektXMLHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData(zrodlo, cel) { if(ObiektXMLHttp) { var cel = document.getElementById(cel); ObiektXMLHttp.open("GET", zrodlo); ObiektXMLHttp.onreadystatechange = function() { if (ObiektXMLHttp.readyState == 4) { cel.innerHTML = ObiektXMLHttp.responseText; } } ObiektXMLHttp.send(null); } } i jeszcze to będzie potrzebne Kod <TD onclick = "getData('LINK_DO_PLIKU_KTÓRY_MA_ZOSTAĆ_ZAŁADOWANY', 'div')"> Ten kawałek kodu możesz zmienić pod link lub jakiś obrazek co chcesz. a "div" zmień sobie na id danego np. div-a czy komórki w tabeli bo do tego miejsca on przeładuje ten plik którego ścieżke podasz. a w <HEAD> daj to: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:35 |