![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przygotowałem elementy do panelu administracyjnego i chciałem Was prosić o ocenę oraz ewentualne rady, sugestie. Załączona grafika nie zawiera samego ich rozkładu czy designu panelu, ale tylko pojedyncze elementy. Wszystko zostało oparte na CSS, jedyne grafiki to ikonki (Fugue). Kod jest semantyczny (np. formularz na <dl>). Link: http://phpworkstation.com/admin.png Z góry dzięki za opinie. PS: W tabeli żółty wiersz to wiersz po najechaniu myszką, a niebieski z ikonką dyskietki to ten, który przed chwilą został zapisany/zmodyfikowany. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dokładnie tak - takie właśnie to na mnie wrażenie wywołało.
2. Chodziło mi ogólnie o "dopieszczenie" tego. W tej chwili jest to takie właśnie "Win98-owate" - jednokolorowe, kanciaste - bardziej mi to jakąś makietę przypomina niż finalny projekt. Nie wszystko musi być zaokrąglone itp. - chodzi mi o "ogół szczegółów" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 3. Problem takiego menu, to to, że trzeba tą myszką się nalatać, a jego elementy nie są szybko/łatwo dostępne. W dodatku z reguły kliknięcie czegokolwiek powoduje schowanie takiego menu i proces zaczyna się od początku. 4.1. Treść błędu pod polem tekstowym. 4.2. Nagłówki w formularzach ("dane podstawowe" itp.) 4.3. Etykiety w formularzu "filtrowanie danych" (btw: wyświetlanie strzałek góra/dół przy każdej kolumnie nie wygląda zbyt estetycznie - dużo ładniej wygląda gdy wyświetlana jest tylko przy kolumnie względem której dane są sortowane - co jednak sprawia, że zmiana kierunku sortowania na odwroty wymaga kolejnego kliknięcia) 4.4. Interlinia w boksach (boks zółty/czerwony/itp.) jest IMO za mała |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 23:07 |