![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przygotowałem elementy do panelu administracyjnego i chciałem Was prosić o ocenę oraz ewentualne rady, sugestie. Załączona grafika nie zawiera samego ich rozkładu czy designu panelu, ale tylko pojedyncze elementy. Wszystko zostało oparte na CSS, jedyne grafiki to ikonki (Fugue). Kod jest semantyczny (np. formularz na <dl>). Link: http://phpworkstation.com/admin.png Z góry dzięki za opinie. PS: W tabeli żółty wiersz to wiersz po najechaniu myszką, a niebieski z ikonką dyskietki to ten, który przed chwilą został zapisany/zmodyfikowany. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
- Zakładki już dodane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
- Checkboxy na liście - (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) - zapomniałem... Do tego będzie trzeba dorobić listę <select> możliwych akcji no i knefel wysyłający (a może zamiast tego linki wysyłające formularz?). Swoją drogą: dziwię się, że nikt nie lamentuje, że formularze są nieostylowane hehe. Przez chwilę używałem jQuery NiceForms, ale więcej mnie to wkurzało niż cieszyło. Obramowania, tła itd. można z powodzeniem zastosować do większości pól, ale nie do checkboxów czy radio. Z tymi polami są szopki. Wyszedłem więc z założenia, że daruję sobie stylowanie pól. Ten post edytował phpion 29.09.2010, 14:38:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją drogą: dziwię się, że nikt nie lamentuje, że formularze są nieostylowane hehe. Przez chwilę używałem jQuery NiceForms, ale więcej mnie to wkurzało niż cieszyło. Obramowania, tła itd. można z powodzeniem zastosować do większości pól, ale nie do checkboxów czy radio. Z tymi polami są szopki. Wyszedłem więc z założenia, że daruję sobie stylowanie pól. no i b. dobre założenie. w końcu człowiek przyzwyczajony do przeglądarki i sposobu wyświetlania niektórych elementów, to po kiego grzyba na siłę zmuszać "do myślenia" PS teraz komunikaty w formularzu są ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:08 |