![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przygotowałem elementy do panelu administracyjnego i chciałem Was prosić o ocenę oraz ewentualne rady, sugestie. Załączona grafika nie zawiera samego ich rozkładu czy designu panelu, ale tylko pojedyncze elementy. Wszystko zostało oparte na CSS, jedyne grafiki to ikonki (Fugue). Kod jest semantyczny (np. formularz na <dl>). Link: http://phpworkstation.com/admin.png Z góry dzięki za opinie. PS: W tabeli żółty wiersz to wiersz po najechaniu myszką, a niebieski z ikonką dyskietki to ten, który przed chwilą został zapisany/zmodyfikowany. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
- Stronicowanie przed tabelką - słuszna uwaga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dotychczasowy panel admina miał również stronicowanie u góry, moje niedopatrzenie.
- Wybór liczby rekordów - nie planuję takiej opcji. - Komunikaty błędów - jestem zwolennikiem umieszczania informacji czego dotyczy błąd pod polem, ponieważ samo oznaczenie pola na czerwono nic nie mówi (zła wartość? za mało znaków? a może za dużo). Możliwe, że u góry zostawię tylko 1-linjkowy pasek "Wystąpiły błędy...". Tak również miałem zrobione do tej pory - najwidoczniej nie należy na siłę usprawniać czegoś, co się sprawdza. Dzięki za opinię. PS: Dodałem jQuery UI (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) musiałem zmienić <legend> bo robiło się za dużo ciemnych pasków. Nie podoba mi się niestety kalendarz, ale jego ewentualnie ostyluję osobno. Zamieściłem widok formularza na zakładkach. Wygląda chyba całkiem apetycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował phpion 29.09.2010, 14:33:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:35 |