![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa wygląda tak:
w domenie głównej mam sobie stronę, pliki css i js trzymam na innym serwerze i w innej subdomenie. Teraz jak coś zmieniam w plikach css to na stronce plik się nie odświeża do czasu aż wcisnę ctrl+f5, tak jakby przeglądarka nie wiedziała, że plik się zmienił.... Jak mam to zrobić, żeby ludziom ładowały się nowe style po każdej mojej zmianie w plikach? Dodam jeszcze, że pliki css i js trzymam w tej subdomenie statycznie, nie są generowane przez żadne skrypty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ujex: nikt tu nie mówi o zmianie nazwy pliku, jak masz plik który nazywa się np style.css to zamiast sładni
używasz np takiej
gdzie 12345678 to aktualny timestamp dla daty modyfikacji pliku możesz go uzysjać przez funkcję filemtime dzięki temu przeglądarka automatycnzie pobierze nową wersję styli/skryptu po zmianie bo przez nią taki plik będzie uznany za nowy Ten post edytował devnul 29.09.2010, 11:39:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:46 |