![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najchętniej to w takim momentach był zrobił to: (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
Mam zapytanie i baze, niby wszystko ok, ale wykonuje sie troche długo bo baza produktów troche w EroBAY urosła... Zapytanie jest z wyszukiwarki, a konkretnie przyporządkowuje kategorie produktów względem znalezionych w bazie danych... Oto query:
Problem znajduje się w subzapytaniu zwracającym wartość licznik, a konkretnie w kolejnym zagnierzdzeniu które wpisuje do IN podkategorie.. Może ktoś ma jakiś fajny pomysł jak to ugryźć... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CAT_Ip to tz. IP kategorii :-)
w takim formacie jak to napisałeś ;> właśnie pomyślałem o tym że do każdej kategorii mogę dodać pole (jak wspomniałeś) i tam zapisać wszystkie dzieci i dzieci, dzieci jakiejś kategorii Przeanalizowałem kilka metod na robienie drzewa IP. Powyższa metoda została wykorzystana na www.erobay.pl - więc wiadome do czego to ma być. W/g waszego doświadczenia jaka struktura drzewa kategorii może być najbardziej optymalna? Ten post edytował sniver 29.09.2010, 11:28:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:34 |