Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][html] wymuszenie na przeglądarce pobierania zamiast otwierania pliku, jak wymusić na przeglądarce pobieranie zamiast otwierania pliku
mpps

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
czy istnieje sposób na wymuszenie na przeglądarce(kach) (Opera, FF, IE) pobrania pliku, zamiast jego otwierania?
Np.: Jest sobie plik: 'http://strona.pl/plik.txt', który każda przeglądarka otworzy bez żadnego problemu.
Jak ją zmusić, aby pokazała okno pobierania swojego wbudowanego downloadera zamiast otwierania tego pliku?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Cytat(mpps @ 28.09.2010, 00:49:15 ) *
Jak się nudzisz w tym dziale, to wejdź poziom wyżej chyba, że nie masz jaj i się po prostu boisz, że wyjdzie na jaw, że Twoja wiedza jest mierna+ (plus).
Tak się składa, że wspomnianych jaj nie mam (kwestia anatomii). Nie rozumiem natomiast dlaczego próbujesz mnie obrazić. Przecież to Ty masz problem z wyszukaniem informacji na temat, który był poruszany na forum kilka dni przed założeniem Twojego tematu. Dodatkowo uważasz, że to jest całkiem w porządku.

@down:
Twoje wypowiedzi świadczą wyłącznie o Tobie. Nie będę Ci tłumaczyć, bo najwidoczniej i tak tego nie zrozumiesz. Nadal usilnie próbujesz mnie obrazić - tylko dlatego, że w ogóle nie skorzystałeś z wyszukiwarki, a ja Ci to wytknęłam. Wystarczyło wpisać "wymuszenie pobierania" w wyszukiwarce forum - a to jest dokładnie tytuł Twojego tematu. Nie odesłałam Cię bezpośrednio do google - chociaż tam wyników miałbyś multum. Natomiast Ty idziesz w zaparte.

Ten post edytował Daiquiri 29.09.2010, 07:50:02
+Quote Post
mpps

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Daiquiri @ 28.09.2010, 09:00:54 ) *
Tak się składa, że wspomnianych jaj nie mam (kwestia anatomii).

Nie zauważyłem, że jesteś kobietą... Możemy to potraktować jako 'przenośnię'?
Nie rozumiem natomiast dlaczego próbujesz mnie obrazić.

Och, nie obrażaj się... Podziękowałem za podpowiedź - czy to nie wystarczy? Jaki sens miała Twoja przedostatnia odpowiedź? Rozumiem, że miałaś silną potrzebę odpowiedzi - wystarczyło 'dziękuję'...
Przecież to Ty masz problem z wyszukaniem informacji na temat, który był poruszany na forum kilka dni przed założeniem Twojego tematu. Dodatkowo uważasz, że to jest całkiem w porządku.

Ponieważ:
1. Od tego jest forum
2. Nie jestem leniem i staram się zadawać konkretne pytania - czasami nie trafiam z pytaniem i takie jest moje prawo
3. Mam prawo nie znaleźć odpowiedzi na swoje pytania

I dlatego:
1. Nie uprawnia to Ciebie do budowania odpowiedzi w sposób, jaki to zrobiłaś(eś)
2. Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia, to milcz i nic nie pisz
3. Jeśli wiesz coś konkretnego, to napisz i ciesz się, że ktoś Ci podziękował za podzielenie się swoją wiedzą

Proszę o zamknięcie tematu

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.12.2025 - 22:15