![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam pewien problem. Otóż zaprojektowałem sobie tak tablicę (wydawało mi się że tak najlepiej): Cytat BusWay: ID Name City: ID Name CityToBusWay ID_BusWay ID_City jak zrobić zapytanie które wyświetli tylko te połączenia BusWay w których będą dwie przeze mnie podane miejscowości. Np. Chcę jechać Radomia do Warszawy. Zrobiłem sobie coś takiego:
Jednak to wyświetla wszystkie wpisy które zawierają w połączeniu jedno z tych miast, jak zrobić aby wyświetlało tylko te gdzie są podane oba miasta? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego:
select ID_BusWay, group_concat(distinct ID_CityStart separator ',') as route from CityToBusWay group by ID_BusWay Wyświetla mi ID całej trasy i przystanki od A do C (bez ostatniego) tylko jak zamienić ID miejscowości na ich nazwy? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) #luq jakbym przerobił na Twoje tablice to jakby wyglądał przykład? city cityId | name 1 | Radom 2 | Kozienice 3 | Warszawa 4 | Wrocław 5 | Zakopane 6 | Kraków 7 | Kielce way (tabelka może być pomocna) wayId | routeID | from | to // czyli przystanek pierwszy i ostatni route routeId | routeNumber stop stopId | routeId | stopNumber | cityId stopNumber to musiałbym ręcznie wprowadzać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 09:35 |