![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Korzystam z bardzo fajnego pluginu tooltip: http://flowplayer.org/tools/demos/tooltip/form.htm Kod wywołania wygląda mniej więcej tak:
Tooltipy oparte są o atrybuty title. Moje pytanie brzmi czy można jakoś odświeżyć wywołanie funkcji tooltip po zmianie (change) pewnego checkoxa.
Problem w tym, że checkbox ten zmienia wartość atrybutu title, ale tooltip i tak opierać się będzie o DOM wczytany przy ładowaniu strony i zmiana tytułu inputa w żaden sposób nie wpłynie na działanie dymków (doprowadzi nawet do sytuacji wyświetlania dwóch dymków - systemowego i tego JS). Korzystam z powodzeniem z "live" w JQ lecz nie jestem pewien czy dotyczy ono edycji DOMu czy tylko nowych elementów i nie mam pojęcia jak zastosować je w odniesieniu do .tooltip, bo edytowania pluginu i zmiany eventów na live chciałbym jednak uniknąć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł z dwoma inputami i ich ukrywanie/pokazywanie wpadł mi w momencie pisania tego tematu ale wydaje mi się to mało eleganckim pomysłem poza tym dynamiczne tooltipy prędzej czy później warto znać od praktycznej strony.
Teraz Twój post do mnie przemówił. Powiem więcej, zrozumiałem i zastosowałem lecz mam mały problem. Jak ograniczyć działanie ten funkcji tylko do jednego inputa? Próbuje na różne sposoby np. dodać instrukcje warunkową z $(this).attr('id') do funkcji w onBeforeShow ale zwraca wartość undefined? (skrypt pod linkiem, który podałem wcześniej). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:46 |