Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Przypisanie wartości do zmiennej w momencie kliknięcia na link
sjmlo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Jak ustawić zmienną tylko w momencie kliknięcia w link np. zmienną $_SESSION, tak aby można było ją odczytać w stronie do której przekieruje link.
Chodzi mi dokładnie aby zmienna $_SESSION['cosTAM'] była ustawiona w momencia otwarcia/kliknięcia w link.
np. aby w stronie z linkiem przypisuję $_SESSION['cosTAM']='strona', a w stronie do któej przekieruje mnie link mógł odczytać zmienną $_SESSION['cosTAM'] i była tam wartość 'podstrona'

Jęśli był już taki temat to prosiłbym o przekierowanie, ponieważ szukałem odpowiedzi na mój problem lecz nie bardzo wiem jak sformułować zapytanie.

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
R4D3K

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dokładnie lukaskolista, moim zdaniem też idealnie do tego nadaje się QueryString, ale cóż jak nie to nie. Twój sposób lukaskolista też się nie nadaje bo przecież sjmlo chce to koniecznie mieć w tablicy $_SESSION, ale js na cookie nie dopisze zmiennej sesyjnej jedynie co możesz zrobić to :
gdy użytkownik kliknie na link otworzy się specjalny skrypt php, który zapisze coś to sesji a następnie przeniesie cię w innej miejsce, wtedy powinno zmienna sesyjna być dostępna
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:12