Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Poznałem podstawy i co dalej?
VitGryfny

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Może jest to kwestia kreatywności, i może wynikać to z mojej humanistycznej natury ale nie mam pojęcia do czego zastosować te pętle, tablice. Przestudiowałem książkę PHP dla zielonych. Miała być cudowna, ale przykładów praktycznych zastosowania na stronie www nie ma. Może ktoś da mi jakieś zadanie które powinienem wykonać z wykorzystaniem instrukcji warunkowych, funkcji. Coś praktycznego na początek. Wypisywanie licz od 1 do 10 to nie to o co mi chodzi. A może jakieś pozycje dla jeszcze zieleńszych? Dzięki wielkie z góry!

Pozdrawiam,
VitGryfny
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kaem

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Takie zadanie to możesz sobie sam wymyśleć. VitGryfny już Ci parę przykładów podpowiedział. Zrób sobie może prosty system newsów: formularz z możliwością wpisania treści newsa i nazwy autora, zapisz sobie to do bazy(jak jeszcze nie wiesz jak to najwyższy czas się nauczyć - nie jest to trudne:)) a potem w innym skrypcie wyświetl sobie te wszystkie newsy. Możesz wprowadzić dodatkowo takie elementy jak, np. sortowanie tablicy po dacie dodania (musisz też takie info zapisywać w bazie), sortowanie po autorze, oraz oczywiście edycja i usuwanie newsa. W necie jest mnóstwo przykładów takich systemów dla początkujących także nie będziesz miał większych problemów.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:46