![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Body wywołuję tak: <body onload="getpodkatlist1(40)" ; onload="getpodkatlist2(23)"> wywołuje mi się tylko jedna z nich ale dwóch na raz nie mogę wywołać . Dorwałem wtedy w necie kolejną funkcję do wywoływania dwóch funkcji javascript . function onLoadHandler(init_fxn) { var old_init = window.onload; var new_init = init_fxn; window.onload = function(){ if (typeof(old_init)=="function") { old_init; } new_init; } return this; } </script> i próbowałem to wywołać tak: <script type="text/javascript"> new onLoadHandler(getpodkatlist('21')); new onLoadHandler(getpodkatlist2('40')); </script> Gdy wywołuję powyższym handlerkiem funkcję getpodkatlist('21') lub getpodkatlist2('21') to żadna z nich nie działa. Jak wywoływałem je w Body przez onload to chociaż jedna zawsze się ładowała. Gdy wywołuję handlerkiem testową funkcję np. jedną funkcją wołanie alertu, a drugą funkcją np. documet.write() to wszystko działa pięknie. No i teraz sądzę, że problem jest gdzieś w ajax. Tylko nie za bardzo mam pomysł jak wywołać ajax 2 razy albo żeby odpytał plik .php ,a ajax.requestFile odebrał wynik i go zwrócił po czym żeby zrobił to samo na rzecz kolejnego obiektu tą samą metodą. ajax.requestFile - może tu jest gdzieś problem? na pytanie do czego jest ta funkcja odpowiadam - a no do wywoływania kategorii, a potem podkategorii z opcją zapamiętywania wyboru po wysłaniu formularza .Chcę żeby funkcja onload zwrócila mi zapamiętany wynik w opcji wyboru
Ajax wywołuję ten plik getpodkat.php
Na pytanie po co wywołuje tą funkcję dwa razy - odpowiadam bo chcę dać do wyboru użytkownikom dopisania się do kilku kategorii w katalogu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moze obie funkcji piszą do tego samego miejsca i łądując dwie naraz jedna nadpisuje drugą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 23:40 |