![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zastanawiam się nad tym jak pobrać produkty (lub inne elementy bazy danych) z podanej kategorii i kategorii które mają to id w polu id_kat_nadrzednej. Obecnie mam tak:
I pobierze produkty z kategorii (powiedzmy) żarówki. Ale w kategorii żarówki są też podkategorie tj. energooszczędne i świetlówki a w nich inne produkty. Jak je pobrać? Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisałeś, to tak już chciałem zrobić ale pole id_kategori_wyzszej jest w innej tabelce.
Całość zapytania sprowadza się do zakodowania tego:
I tyle filozofii. Tylko jak to zakodować. --- Chyba sam sobie pomogłem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Za pomoc dziękuję nosporowi który stworzył w sieci portal nospor.pl i umieścił tam artykuł o grupowaniu wyników.
Ten post edytował thomson89 18.09.2010, 18:35:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:29 |