![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Postanowiłem spróbować swoich sił w OOP, na przykładzie skryptu rejestracji użytkowników. Napisałem coś takiego i o dziwo działa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Gdy dane są poprawne dodaje użytkownika, gdy nie to nie dodaje, ale za to również nie wyświetla komunikatu. Moja prośba do Was, doświadczonych w temacie osób, to zobaczenie czy ten kod jest napisany poprawnie (zgodnie ze sztuką), co można w nim ulepszyć i jak najlepiej rozwiązać wyświetlanie komunikatów, które w tej formie nie działają. Za wszelkie opinie, porady serdecznie dziękuję(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat z jakiego powodu nie uzywasz PDO ? Gdyż to tylko testowy kod, szybciej pisze się bez PDO. Nacodzień jednak korzystam z dobrodziejstw PDO. Cytat podejscie z adduser jest dla mnie troche dziwne Nie bardzo rozumiem jak mam oddzielić warstwę z userem od zapisywania? Rozumiem, że proponujesz, aby w inny sposób przekazać zvalidowane dane do zapytania SQL, tak? Masz jakąś konkretną propozycję? Napisany przeze mnie kod miałby służyć do rejestracji użytkowników w serwisie poprzez formularz i miałby operować na otrzymanych danych, więc nie będzie to na masową skalę. Nie mniej jednak nie bardzo rozumiem idee "fabryki". Co ona powinna zawiera/robić? Wyświetlanie komunikatów udało mi się rozwiązać po wskazówkach Nospor'a:) Czy ten sposób jest OK? Czy jest lepsze rozwiązanie? Natomiast nadal nie bardzo wiem, jak udoskonalić resztę kodu. Bardzo proszę o porady, pomoc. Teraz wygląda on tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 01:54 |