![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem krótki programik do dodawania komentarzy. Wszystko dodaje się znakomicie. Mam problem dość popularny i nie potrafię zastosować do niego rozwiązań.
Chciałbym, aby po odświeżeniu strony nie ukazywał się komunikat "Aby wyświetlić tę stronę, Firefox musi ponownie przesłać dane, które spowodują powtórzenie zadań wykonanych wcześniej (takich jak przeszukiwanie czy potwierdzenie zlecenia)." Interesuję mnie sposób na zablokowanie możliwości dodania tych samych danych do bazy poprzez odświeżanie. Interesująco rozwiązują ten problem z komunikatem i ponownym wysłaniem danych portale takie jak NK przy dodawaniu komentarzy do zdjęć. Jaką funkcje najlepiej zastosować i w którym miejscu muszę ją zadeklarować?. Proszę o poradę
Zawartość include show.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już rozwiązałem problem
Musiałem na samym początku całego dokumentu HTML wstawic <?php ob_start(); ?> I na samym końcu całego dokumentu za sekcja BODY zakończyć ob_end_flush(); Troszeczkę wasz poradnik mnie zmylił ale i tak Dziękuje za pomoc. Męczę się z tym dalej próbując na różne sposoby pokazywać komunikat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie do końca jeszcze rozumiem działanie sesji Czy aby komunikat pokazał się a po odświeżeniu strony F5 skrypt nie wykonywał żadnego zadania a komunikat znikał w trakcie odświeżania to potrzebna jest sesja ?. Nie ma innego rozwiązania z headerami jakoś wprowadzić skrypt w wariacje która pozwoli zaspokoić moje potrzeby : ) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 22:50 |