Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Curl i method not allowed, przesyłanie metodą POST
topor1988
post 15.09.2010, 09:31:34
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam,
Otóż napisałem sobie prosty skrypcik który wchodzi na stronkę i wysyła dane poprzez formularz POST.
Wszystko było fajnie do wczoraj.
Nagle mój skrypt przestał działać. Po wnikliwym przeanalizowaniu przedstawiam co zaobserwowałem.
Jest formularz w którym trzeba wpisać 3 pola wymagane.
Jeżeli przesyłam dane z 2 polami wymaganymi a trzecie puste, ładnie wyświetla mi uzupełnione 2 pola textarea i jedno niewypełnione na czerwono - więc przesyłanie cUrlem danych metodą POST działa. Ale gdy tylko prześlę wszystkie 3 pola, wtedy dostaje pustą stronkę ewentualnie z komunikatem '405 method not allowed'. Podszywam się oczywiście pod headery i userAgent. Ale ciągle mam ten błąd. I nie bardzo wiem jak oni to zabezpieczyli, bo z doświadczenia wiem, że wszytko można obejść, a zwłaszcza wysłanie formularze. Dodam, że nie ma tam żadnego catpcha. Jest to prosty formularz, aczkolwiek nie bardzo wiem co może być przyczyną.

Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
erix
post 15.09.2010, 17:24:24
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Skrypt chodzi ale tylko na localhoście, gdzy wrzucam na serwer to nie działa (dodam, że serwer obsługuje wszytko ładnie, bo pare dni temu skrypt działał tylko terez pozabezpieczali coś i dlatego problem)

A nie wpadłeś na to, że serwer ma bana?

Cytat
działał tylko terez pozabezpieczali coś i dlatego problem)

Dla mnie to wystarczający powód do zamknięcia tematu. Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:53