![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie sql
Chciałbym wyświetlać rekordy posortowane po ilości wystąpień słowa "test" a dzieje się coś takiego, jeśli mam przykładowo trzy wpisy test test test test test test to wynikiem jest mimo że mam ustawione sortowanie malejące, o co chodzi? test test test test test test a chciałbym wyświetlać to malejącą w zależności od ilości słów "test" w tekście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dziwne sortowanie. No nic, rozwiązanie dostałeś więc tak też trzeba będzie zrobić. Moim zdaniem nie ma sensu robić takiego "sortowanie" bo kiedy się przydaje?
Możesz np liczyć trafność wyników dla tematu (suma współczynnika podobieństwa dla postów z danego tematu). Co byś nie zrobił to odrazu mówię, że chyba żaden relacyjny silnik baz danych nie daje sobie bardzo dobrze rady z FULLTEXT-em i lepiej do tego celu użyć innych programów. W skrócie, przygotuje swoją aplikację na to aby mieć możliwość łatwego przejścia z jednego rozwiązania do drugiego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 16:09 |