![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie.
Nie jestem typowym koderem, bardziej zajmuje sie marketingiem, ale php juz obkumane, skrypty itp pod katem seo sobie przerabiam, jednak chciałym poznać jeszcze jakiś język, tylko jaki... Myślałem, żeby obkumać pythona, a potem django, albo ruby i railsy - jednak to drugie wydaje mi sie mniej przyszłościowe... co do javy, to po ostatnich zagraniach oracle, nic nie jest pewne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) CO polecacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pod www to nie wiem ja zostaje tylko przy PHP.
Jednak python ma bardzo prosta i ladna skladnie. Macie implementacje na platforme .NET ktora wcale nie kuleje jak jej odpowiednik na JVM. Masa bibliotek standartowych. I do tego python ma naprawde fajna dokumentacje w ktorej latwo wszystko znalesc!!! ALe jak juz ktos powiedzial sam sprawdz Python vs Ruby pod katem pisania czegos prostego poucz sie tydzien jednego tydzien drugiego tyle ci wystarczy zeby poznac skladnie i dzialanie jezyka, po czym zrob jakies proste zadanie zobacz w ktorym latwiej ci bedzie je wykonac i wyciagnij wnioski ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:29 |