![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam na winzgrozie postawionego apache + mysql + php - chce zaladowac jakies dodatkowe biblioteki mam ustawione extension_dir i pozniej laduje extension= - i tu jest problem - niektore laduja sie a niektore nie np. php_gd2.dll - zaladuje natomiast php_mcrypt.dll - juz nie mimo ze taki plik istnieje - co moze byc tego przyczyna
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
począwszy od php5 zrezygnowano z integracji obsługi MySQL, natomiast nie ma przeszkód, żeby z MySQL korzystać:
1. skopiować php_mysql.dll z folderu ext do głównego folderu php (jeden wyżej) 2. Cytat trzeba odhaczyc jeden srednik w php.ini("extension=php_mysql.dll").
Warunek: biblioteka php_mysql.dll musi pochodzić z php5b4 lub (jeżeli ta także nie działa) z najnowszego snapa (http://snaps.php.net) Biblioteki z php4 nie działają. W każdym razie "u mnie działa";) (php5rc1-dev) Oczywiście zakładam, że php zainstalowano poprawnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 06:00 |