![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam skryptu na szybko który bedzie pokazywal mi date 4 dni temu, 5 dni temu, 6 dni temu 1 tydzien temu, 22.09.207 albo 1 minute temu itp... ma moze ktos takie cos ( to jest tu na forum ) fajnie by było jak by wyliczało date na podstawie time();
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ODŚWIEŻAM temat gdyż sam takie coś potrzebuję. Jak na razie udało mi się napisać funkcję która oblicza ile minut i godzin minęło ale gdy czasu jest ponad 24 godziny skrypt nie działa. Zresztą ten co oblicza godziny też mi się sam w sobie przyda, żeby użytkownik nie dodawał kolejnych danych do bazy częściej niż powiedzmy 15minut. Może ma ktoś jakiś gotowy który wyświetli również ilość dni i godzin.
Przydałaby się funkcja która skorzysta z tych dwóch zmiennych: Lub połączenie tych dwóch. Myślę, że jak się je połączy poprzez ".=" i przypisze do trzeciej zmiennej to ta trzecia zmienna powinna być wprowadzana do funkcji która zwróci ile czasu upłynęło. Cwaniacy których większość postów polega na odsyłaniu do googli lub php manuala informuję - szukałem wczoraj w nocy bo szybciej by trwało znalezienie tego niż czekanie na odpowiedź na forum. Bez rezultatu. Za konstruktywne odpowiedzi jak i porady - z góry dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:47 |