![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Interesuje mnie sposób rozwiązania filtrowania, który jest np na stronie http://www.projektoskop.pl/domy.html Mamy tam do wyboru różne parametry domu a w adresie zmienia się tylko s-{NUMEREK}.html Właśnie chodzi mi o ten {NUMERE} skąd on się bierze i jak potem aplikacja wie jakie filtry w nim zastosowano, dodatkowo kwestia ilości wyników po wybraniu jakiegoś filtru - jaka jest struktura bazy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
randomek - zrozumiałem w końcu o co ci chodzi. Rzeczywiście - z pozoru wygląda to na jakiś cache zapytań. Ale głowy za to nie dam.
@tehaha jemu chodzi o to że linki wyznaczające argumenty są stałe i nie wymagają każdorazowego przesyłania postem. Sprawdź sobie - podasz ten sam link na różnych ip z różnych przeglądarek to wyznaczy ci te same argumenty. Raczej cache - ale rozmiar czegoś takiego mi się nie podoba. EDIT: Jeszcze co mi wpadło do głowy to to, że argumenty mogą być zapisane łącznie a później przekształcone jakąś odwracalną funkcją w liczbę. Np. (tutaj argument przyjmuje postać liczby w zakresie 0-99) 240415 ->23456 0208070345->368 02->2067 Nie wiem czy jest to możliwe ale gdyby było, to jest bardzo prawdopodobne rozwiązanie stałych linków. Ten post edytował everth 8.09.2010, 03:10:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:19 |