![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbym abyscie podpowiedzieli mi czy ma cos takiego sens i sie oplaca robic, mianowicie:
Poniewaz i tak bede pisal klase user ktrora bedzie trzymac dane i zarzadzac userem pomyslalem sobie ze "moze" fajnie bedzie trzymac w sesji caly ten obiekt zamiast zwyklego np $_SESSION['id_user']. Czy to jest dobry pomysl? Bo w sumie pozniej napisze sobie tylko metody jak getIdUser ktore beda zwracac mi dane tak samo sesje chcialbym tworzyc przez setIdUser (te nazwy funckje teraz tak wymyslam tylko ) pozniej tylko caly obiekt wlozylbym do sesji oczywiscie wczesniej stworzyl bym przeznacza na to przestrzen dla sesji np $_SESSION['session'] = new User(); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie napisalem w poscie ale wlasnie mam juz handlera napisanego.
Twoj opisany sposob jest dobry tyle mozna to zrobic na normalnej tablicy sesyjnej bylo by dobrze gdyby mozna bylo zrobic tak
ale to kompletna glupota raczej (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował wiiir 6.09.2010, 13:01:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 14:59 |