![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ocenie proszę ten projekt:
Alpha IT Design strony ma być, w założeniu, bardzo prosty i czytelny. Pytanie brzmi czy nie przesadziłem z tą prostotą. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jak ulepszy tą stronę? Co poprawić? Czy obecna ujdzie? Proszę o ocenę w skali 0-9 (0: dno; 9: ideał). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
@thomson89 - strona firmowa nie musi być widowiskowa - ma "się sprzedać", a przy tym być maksymalnie nastawiona na użytkownika i jego preferencje/oczekiwania/możliwości (w tym te techniczne).
Pozwolę sobie na szerszy opis zamiast standardowej listy - bo jak widzę wypunktowanie słabych stron tego projektu nie ma tutaj racji bytu. 1. Ja bym zrezygnowała z tej zieleni - chcecie być postrzegani jako grupa profesjonalistów - zdecydujcie się na profesjonalne kolory. Zadaj sobie pytanie: ile stron firm oferujących podobny do nas zakres usług - ma kolorystykę podobną do naszej. Zero? No właśnie! Zastanów się dlaczego. 2. Ten projekt jest kompletnie nieprzemyślany od strony usability (czy jak kto woli użyteczności). Pomyśl czego klient będzie szukał na Twojej stronie, bo przecież Twoja strona www jest dla niego - nie dla Ciebie. Dla mnie ewidentnie nie macie też pomysłu na zawartość strony. 3. Uważam, że powinieneś zarzucić dotychczasowy kierunek bo jest po prostu zły. Nie ma sensu "na siłę" pozostawać przy koncepcji, która sprawia Wam problemy. 4. Być może nie dogadałeś się z grafikiem, być może grafik jest bardzo kiepski. Jeżeli chcesz być postrzegany jako poważny partner biznesowy - zainwestuj w coś co Cię będzie reprezentować w sieci. Z autopsji wiem, że najtrudniej projektować dla siebie - może warto jednak zlecić to komuś innemu? Komuś kto się zna na rzeczy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:12 |