![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję Trigger'a (chyba tak to się nazywa), który robiłby taką coś: Gdy ktoś rejestruje się na forum MyBB - czyli zostaje dodany rekord do tabeli mybb_users, trigger reaguje i dopisuje tego samego użytkownika (rekord) do innej tabeli. Tak, abym mógł zainstalować większą ilość for na jednej bazie danych, aby na wszystkich forach byli Ci sami użytkownicy. Przypuśćmy jedna tabela z ludźmi to: mybb_users, a druga to mybb1_users, kolejna mybb2_users itp. itd. Jak to zrobić? Pozdrawiam! calif |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i co chłop każdą linijkę w kodzie, w każdym forum będzie zmieniał z mybb_users na mybb1_users (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Przecież to są prefiksowane tabele (przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Kod musiałby poprawiać (choć nie grzebałem w bebechach myBB) gdyby postawił 20 skryptów i chciał się z nich odwoływać do jednej tabeli users. Właśnie dlatego napisałem żeby sobie to dokładnie przetestował. To jest proteza, a nie rozwiązanie. Tak samo protezą jest zastosowanie wyzwalaczy - te ostatnie trudno rozbudować, a w przy widokach nie działa praktycznie nic poza prostym CRUDem. Choć akurat o kluczach rzeczywiście nie pomyślałem w tym wypadku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:17 |