![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pytanie proste jak budowa cepa i mam nadzieje ze odpowiedzi tez takie beda, bez owijania w bawelne.
A wiec dlaczego wedlug was wzorzec MVC jest bardziej "slyszny" niz HMVC jakie sa przewagi jednego nad drugim i jakie sa minusy...? P.S interesuja mnie tylko sensowne odp na polskich forach o tym jest malo, a z tego co widze dalej wiekszosc "publicznych" fw korzysta z MVC oprocz Kohany 3, i moze jakiegos jeszcze...? P.S2 a moze jakies inne ciekawe wzorce zwiazane z projektowaniem stron...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@marcio oczekujesz bardzo szczegółowej odpowiedzi na ogólne pytanie. A w rzeczywistości HMVP nie jest lepsze w niczym od MVP. Powiem więcej, MVP nie jest lepsze od HMVP. Po prostu oba wzorce są najlepsze w zastosowaniu do odpowiednich problemów. Zaproponuj konkretny przypadek to dowiesz się jakie mogą być plusy i minusy (H)MVP. Podobnie można dyskutować czy młotek gumowy jest lepszy od młotka żelaznego. A tak naprawdę oba są "lepsze". To podaj jakies 2 przyklady gdzie lepiej bedzie pasowal jeden wzorzec a gdzie drugi, skoro pytam to znaczy ze nie widze 2 konkretnych przypadkow, dla mnie (H) bedzie zawsze lepsze niz zwykle tworzenie aplikacji, poprostu dla mnie modulowosc rozbijanie aplikacji na klocki to wielki plus, wyszlo mi to naturlanie z czasem wiec nie wiem dlaczego MVC/MVP mialoby byc lepsze w jakimkolwiek przypadku (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) TO jak dyskusja sie juz skonczyla, myslalem ze wyniosy z niej cos nowego,a tu nic! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:06 |