![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pytanie proste jak budowa cepa i mam nadzieje ze odpowiedzi tez takie beda, bez owijania w bawelne.
A wiec dlaczego wedlug was wzorzec MVC jest bardziej "slyszny" niz HMVC jakie sa przewagi jednego nad drugim i jakie sa minusy...? P.S interesuja mnie tylko sensowne odp na polskich forach o tym jest malo, a z tego co widze dalej wiekszosc "publicznych" fw korzysta z MVC oprocz Kohany 3, i moze jakiegos jeszcze...? P.S2 a moze jakies inne ciekawe wzorce zwiazane z projektowaniem stron...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie MVC pojawił się naturalnie wraz z rozwojem moich umiejętności programistycznych, po prostu w pewnym momencie zacząłem rozdzielać pewne elementy programu od siebie, potem przeglądając źródła innych FW PHP, trafiłem na ich rozwiązania MVC i w ten sposób skończyłem z praktycznie identycznym rozwiązaniem jak w Kohanie. A czy jest to idealne MVC, czy MVP, czy model powinien być przekazywany do widoku, czy tylko dane z modelu, to dla mnie przynajmniej, ma drugorzędne znaczenie. I w tej kwestii mam to samo zdanie co @NuLL.
W twoim przypadku polecam wypróbowanie obu metod i samemu ocenić co dla Ciebie jest bardzie naturalne i w czym wygodniej ci się pracuje. Nawet całkiem prosto można to zrobić właśnie w Kohanie przy użyciu wersji 2.4 i 3. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 07:07 |