Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Automatyczne kilkanie odnośnika
dark_root

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Wiecie może jak zasymulować w js kliknięcie na odnośnik href?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dark_root

Ostrzeżenie: (10%)
X----

no niby komunikaty się pojawiają, ale lokalizacja strony nie zmienia się na google.pl. Potrzebuje to bo na stronie jest taki input tylko nie w formularzu i na końcu nie ma buttona tylko jest href i to wysyła zawartość pola tekstowego na serwer. Jednak skoro tu nie zmienia lokalizacji na google.pl to tam chyba nie wyśle tego na serwer bo coś nie do końca u mnie to działa. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) U Ciebie zmienia lokalizacje strony?
+Quote Post
zegarek84

Ostrzeżenie: (0%)
-----

GDZIE TY WIDZISZ TEN INPUT DOKŁADNIE (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) - przy górnym jest submit ale nie na końcu formularza i na dolnym formularzu podobnie - napisz dokładniej o które miejsce Ci chodzi to rozwiąże problem kliknięcia w js mimo tego co niżej napisałem - ale nie napiszę algorytmu do obchodzenia tych statystyk - zdarzenie mousedown sam sobie będziesz musiał wykombinować...

Cytat(dark_root @ 28.08.2010, 22:07:00 ) *
U Ciebie zmienia lokalizacje strony?
a przeczytać treść i komentarz jak zmienić adres strony to nie raczy??
wiem - zapewne chcesz wykonać akcję ajax jaka jest na stronie - a o takich narzędziach jak livehttpheaders lub ieHTTPHeaders to słyszał w ogóle [za pomoca których można sprawdzić nagłówki i co zostało wysłane nawet w tle...] - wszystko mam za Ciebie robić ;p (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

po za tym na google większość akcji jest podpiętych pod onmousedown gdzie najczęściej podmieniają linki do statystyk - i tu mnie śmieszą co niektórzy jak piszą, iż daje coś pingowanie swoich stron - jaki to ma mieć sens?? - kiedy trzeba choćby botem klikać odpowiednie linki byle nie za często ;p [lepiej rzadziej jak częściej i nie regularnie - a za refererem na swoją stronę wcale nie trzeba przecież podążać]

aby na szybko sprawdzić to co napisałem o podmianie linków to kliknij myszką link i szybko naciśnij klawisz esc po czym przez livehttpheaders sprawdź wartość href tego linka [lub w adresie przez userscript]

dałem wiele wskazówek nawet do złożenia bota w php...

na tym forum nie pomaga się w obchodzeniu zabezpieczeń więc gotowca na google nie dam - podałem narzędzia i to co wyżej powinno Ci wystarczyć - kombinuj (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) [więcej tak też się nauczysz...]

Ten post edytował zegarek84 28.08.2010, 21:29:21
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 03:12