![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
No i niestety, gdy go skompiluję, wyświetla mi się kod: Dzień dobry, pomimo tego, że $godzina=125. Co zrobiłem źle z tym kodem? A moze instrukcja switch nie obsługuje polecenia and? Ten post edytował Początkujący 27.08.2010, 15:15:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero co zacząłem uczyć się php.
Przerabiam lekcję dotyczącą switcha i postanowiłem zrobić własny kod na podstawie zdobytej wiedzy. Dotychczas nigdy nie korzystałem z manuala, a teraz nie znalazłem w nim interesującej informacji. Wiem, że za pomocą funkcji if mógłbym to zrobić, ale chcę po prostu zobaczyć, jak można to zrobić za pomocą funkcji switch. Bo chyba nie trzeba wpisywać kilkadziesiąt razy case z kolejnymi godzinami, żeby funkcja switch działała prawidłowo? Edycja: teraz działa, wystarczyło usunąć breaki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Początkujący 27.08.2010, 15:31:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:44 |