![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o wyrozumiałość jestem amatorem.
Nie mogę poradzić sobie z modyfikacją skryptu która miała by na celu wyświetlanie rekordu "inne" tylko wtedy gdy rekord "nowy" będzie zawierał słowo "tak" kombinowałem z if ($nowy = tak) ale moja wiedza jest za mała by sobie z tym poradzić, proszę o pomoc. $i=0; while ($i < $num) { $model=mysql_result($result,$i,"model"); $nowy=mysql_result($result,$i,"nowy"); $inne=mysql_result($result,$i,"inne"); echo " <table border='1' style='border-collapse: collapse;' > <tr> <td>$model</td> <td>$nowy</td> <td>$inne</td> </tr> </table> "; $i++; } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki widzę że mogę liczyć na pomoc
"krispak" niestety $inne = ($nowy == "tak") ? mysql_result($result,$i,"inne") : ""; - działa odwrotnie, gdy $nowy jest tak wtedy zawartość się ukrywa a jeżeli dam $inne = ($nowy == "nie") ? mysql_result($result,$i,"inne") : ""; - wtedy nic się nie wyświetla ale trochę źle określiłem problem oto mój skrypt i chciałbym żeby wartości #telefon i #stan wyświetlały sie cały czas a #siec #simlock #kolor ukrywały się gdy #stan ma wartość "UZYWANY" lub pokazywały się #siec #simlock #kolor gdy #stan ma wartość "NOWY"
próbowałem również zastosować się do mysql_fetch_array() lecz bez powodzenia, co należało by zmienić w kodzie żeby działało?
Powód edycji: [thek]: używaj bbcode, ostatni raz za Ciebie poprawiam. Następnym razem zamknę temat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 18:25 |