Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [ZF][ZendFramework] Pytanie gdzie umieścić powtarzający się kod
VegetaSSJ

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam koledzy, temat chyba niewiele mówi ale nie miałem pomysłu jak zwęzić do paru słów to o co mi chodzi.

Sprawa wygląda tak, że mam na przykład taki kod który wysyła maila do użytkownika. Chciałbym używać tego kodu w kilku miejscach, tak więc nie chcę z tego robić akcji kontrolera (wiem, mógłbym użyć tej akcji w innych kontrolerach przez np action helper, ale wydaje mi się to nieeleganckie). Nie chce tego kodu umieszczać w helperze, ponieważ z widokiem ma on niewiele wspólnego. W CakePHP w takim przypadku stworzył bym komponent i dołączał go do kontrolerów w których mi potrzebny.

Więc pytanie jest takie, jak Wy to robicie w Zendzie. Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
VegetaSSJ

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kolego @zend masz rację myślenie nie boli. Więc pomyśl chwilę dlaczego napisałem na forum? Wszak masz podane na tacy pytanie "Więc pytanie jest takie, jak Wy to robicie w Zendzie". Pomysłów jak to zrobić mam być może więcej niż ty, jednak po to założyłem wątek aby dowiedzieć się jak robią to inni userzy Zenda. Tak więc kolego, zanim napiszesz kolejny, nabijający licznik post "pomyśl" trochę czy masz coś wartościowego do wyrażenia.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.06.2026 - 12:13