![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę portal i postanowiłem zrobić mu duże usability i zamiast tekstu np. Cytat Dodałeś komentarz do profilu użytkownika Jan Kowalski. chciałbym, żeby było Cytat Dodałeś komentarz do profilu Jana Kowalskiego. Dla tego chciałem się Was zapytać czy ktoś z Was już coś podobnego robił (może użyczył by mi skryptu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Oczywiście będę próbował napisać skrypt samodzielnie, jednak będę potrzebował informacji jakie końcówki będzie miał dany rzeczownik we wszystkich przypadkach. Może znacie jakieś informacje na ten temat, bo sam przekopałem Google i nic z tego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się tego tak łatwo zrobić ponieważ angielskie imiona odmienia się już inaczej tj. przy użyciu apostrofu - Steve Jobs, ale Steve'a Jobsa.
Ja jestem za tym aby stworzyć tabelę odmian dla każdego użytkownika oraz ewentualny przycisk zmiany odmiany dla wszystkich(coś jak wiki) bo właściciel imienia nie zawsze ma na to czas i chęci.
Powód edycji: [thek]: obce imiona i nazwiska też mają swoją odmianę. Miodek nawet niedawno mówił o tym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 16:46 |