![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę portal i postanowiłem zrobić mu duże usability i zamiast tekstu np. Cytat Dodałeś komentarz do profilu użytkownika Jan Kowalski. chciałbym, żeby było Cytat Dodałeś komentarz do profilu Jana Kowalskiego. Dla tego chciałem się Was zapytać czy ktoś z Was już coś podobnego robił (może użyczył by mi skryptu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Oczywiście będę próbował napisać skrypt samodzielnie, jednak będę potrzebował informacji jakie końcówki będzie miał dany rzeczownik we wszystkich przypadkach. Może znacie jakieś informacje na ten temat, bo sam przekopałem Google i nic z tego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie gra nie wart świeczki - kiedyś próbowałem napisać skrypt dający propozycje synonimów dla słów w różnych przypadkach (nie tylko mianowniku) i ogólnie jest z tym wielka masakra ;-) Jedyny dający dobre rezultaty sposób to baza słów wraz z odmianą, która raczej nie jest dostępna za darmo (a przynajmniej ja nie znalazłem). Zdaje się, że z PWN'u można zakupić różne bazy słownikowe wraz z odmianami, ale raczej nie są to niskie kwoty.
Przy małej liczbie rejestracji można pokusić się o tworzenie takich zestawów ręcznie dla każdego użytkownika- po jakimś czasie 95% wpisów będzie już można robić automatycznie na podstawie wcześniej wpisanych danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:52 |